AFAS Tennis Classics 2013 in Apeldoorn

Donderdag 28 november tot en met zondag 1 december 2013 vindt in Omnisport Apeldoorn de twaalfde editie plaats van de AFAS Tennis Classics (2014: klik hier), het jaarlijkse tennistoernooi op eigen bodem met toppers van weleer uit binnen- en buitenland. Tot en met 2010 was Eindhoven de speelplek, maar in 2011 is het toernooi naar Apeldoorn verhuisd. Er wordt vier dagen gespeeld volgens Robin Round: een poule-systeem met twee poules van drie spelers die ieder tegen elkaar spelen. In groep A zijn dat Patrick Rafter, Gotan Ivanisevic en Pat Cash (die vorig jaar geblesseerd moest afzeggen), in groep B zitten Mats Wilander, Richard Krajicek en Paul Haarhuis.

De poule-wedstrijden zijn donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag vanaf 17.00 uur. Zondag begint het programma om 12.00 uur. Vanaf ongeveer 13.00 uur spelen de nummers twee van elke poule tegen elkaar om de derde en de vierde plaats. Aansluitend spelen de poule-winnaars de finale. Alle wedstrijden bestaan uit twee sets, met een ‘Champions tiebreak’ om de wedstrijd bij een 1-1 stand in sets te beslissen. Die tiebreak geldt dan als een derde set.

Lees ook:AFAS Tennis Classics in Apeldoorn
Lees ook:AFAS Tennis Classics 2014 in Omnisport Apeldoorn
Lees ook:Oud-tennisprofs op AFAS Tennis Classics 2011
Lees ook:AFAS Tennis Classics in Apeldoorn: oud-tennissers van wereldniveau
Lees ook:AFAS Tennis Classics 2016 in Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>