Winterland Hoofddorp 2013

Donderdag 14 november opent in de gemeente Haarlemmermeer de tweede editie van Winterland Hoofddorp (2014: klik hier). Na twee magere edities op het Rembrandtplein in Amsterdam trok de hoofdstedelijke overheid de stekker eruit en verhuisde het evenement naar Hoofddorp. De SBS-Kerstparade van twee jaar geleden smaakte naar meer en de gemeente Haarlemmermeer wilde het winterfestijn vorig jaar maar wát graag overnemen. Tot en met 5 januari 2014 is het Raadhuisplein omgetoverd in een wintersprookje, met een schaatsbaan, een Sint & kerstmarkt, een bistro en tal van activiteiten en attracties.

Wat in 2010 op het Rembrandtplein startte met als doel een jaarlijks terugkerend evenement te worden, dat direct aansloot op het internationale documentairefestival IDFA, werd twee jaar later alweer de nek omgedraaid. Stadsdeel Centrum, dat wel vaker fungeert als kink in de kabel bij het organiseren van leuke evenementen, vond het ‘teveel kermis en te weinig kerstmis’, wilde dat alle kerstactiviteiten in de binnenstad kleinschaliger maken en pas na Sinterklaas laten beginnen. Overigens liepen Amsterdammers er zelf ook niet bepaald warm voor: Winterland Amsterdam leek meer op een desolate spookstad dan een wintersprookje.

Lees ook:Winterland Amsterdam verhuist naar Hoofddorp
Lees ook:Winterland Hoofddorp gaat vrijdag 6 november open
Lees ook:Winterland Hoofddorp opent vrijdag 4 november
Lees ook:Winterland Hoofddorp opent vrijdag 31 oktober
Lees ook:Winterland Amsterdam op Rembrandtplein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>