Olympisch Stadionloop voor UNICEF

Zondag 10 november vindt voor de 37e keer de Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF plaats. Wedstrijdlopers, recreanten en bedrijventeams kunnen deelnemen aan twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Voor kinderen onder de 13 jaar is er de afstand van 1 kilometer. De voorinschrijving is gesloten. maar er zijn nog een beperkt aantal startbewijzen te koop op zaterdag 9 november bij Run2Day Vondelpark (Overtoom 345-351). De Stadionloop start en finisht in het Olympisch Stadion.

In 1976 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd door Sagitta, de atletiekvereniging die de man van atletiekheldin Fanny Blankers Koen in de jaren vijftig speciaal voor haar had opgericht. In die tijd heette de wedstrijd de Sagitta Bosloop en vond plaats in het Amsterdamse Bos over 10 Engelse mijlen (16,09 km). Op 1 januari 2000 ontstond atletiekvereniging Phanos uit een fusie van Sagitta met Blauw-Wit, met het stadion als thuisbasis. In 2002 werd het parcours ingekort tot 10 kilometer en in 2004 kreeg de loop haar huidige naam. Vanaf 2009 werkt Phanos voor deze loop samen met UNICEF Amsterdam. De Olympisch Stadionloop is ook de afsluiter van Rondje Mokum, een circuit van zes lopen in en om Amsterdam.

Lees ook:Aegon Copa Amsterdam in Olympisch Stadion
Lees ook:Start Giro d’Italia 2010 in Amsterdam
Lees ook:Singelloop Utrecht internationaal erkend
Lees ook:Veluwemeertocht gaat toch door
Lees ook:Marathon Amsterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>