Barry Atsma trotseert hoogtevrees

Op maandag 11 november trotseert acteur Barry Atsma zijn hoogtevrees en gaat abseilen van een 50 meter hoog gebouw op het Stationsplein in Amersfoort. Als ambassadeur van het Diabetes Fonds lanceert hij hiermee de Nationale Traploopweek, onder het motto ‘Abseilen van je kantoorpand? Of je neemt de trap!’ Het publiek is om 12.15 uur welkom om Barry Atsma vanaf het Stationsplein aan te moedigen. Tijdens de Nationale Traploopweek van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november roept het Diabetes Fonds iedereen op om vaker de trap te nemen. Dat draagt bij aan een gezonder leven voor iedereen met én zonder diabetes. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Langdurig zitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico’s zijn net zo ernstig. Traplopen is een snelle en doeltreffende manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, zeker voor mensen met een zittend beroep’ (bron: persbericht).

Het is voor Barry Atsma niet vanzelfsprekend dat hij van de 50 meter hoge Argonaut – de naam van het waarin het Diabetes Fonds gehuisvest is – gaat abseilen. Atsma: “Ik vind het heel eng, want ik heb hoogtevrees. Maar ik wil met deze actie ook wat laten zien. Ik ga over mijn eigen grenzen heen, om hiermee ook anderen aan te sporen. Laat die lift voor wat het is en – al kost het moeite – neem die trap!” Mede dankzij de samenwerking met Anchada Events wordt de abseil van Barry Atsma mogelijk gemaakt. Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste financier van diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 werd door het Diabetes Fonds meer dan 100 mln euro geïnvesteerd, zowel in fundamenteel als toegepast onderzoek. In Nederland zijn er een miljoen mensen met diabetes, waarvan 900.000 mensen diabetes type 2 hebben. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.

 

Lees ook:Diabeatit Run 2014: dubbele marathon voor het Diabetes Fonds
Lees ook:Speciale Escape Room op Wereld Diabetes Dag
Lees ook:Wereld Diabetes Dag
Lees ook:Je kan weer abseilen en tokkelen van de Euromast!
Lees ook:Handen uit de mouwen tijdens NLdoet 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>