Nationale Schoolontbijt 2013

Maandag 4 november begint het Nationale Schoolontbijt (2015: klik hier). Tot en met vrijdag 8 november krijgen bijna een half miljoen leerlingen op tweeduizend scholen een ontbijt aangeboden. Marco Borsato geeft maandag de aftrap bij Beeld en Geluid in Hilversum. Organisator Voorlichtingsbureau Brood wil daarmee onderstrepen dat een goed ontbijt een van de belangrijkste maaltijden van de dag is. Kinderen die ‘s morgens voor schooltijd niet eten, volgen meestal het voorbeeld van hun ouders, aldus Nationaal Schoolontbijt.

Vaak wordt tijdgebrek als belangrijkste reden genoemd. Circa 15 procent van de kinderen ontbijt niet of niet altijd. Twee jaar geleden waren dat er iets meer. Het Nationale Schoolontbijt ligt onder vuur. Consumentenorganisatie Foodwatch vindt het aangeboden ontbijt te zoet, te zout en te vet en in de voedselpakketten zit geen groente en fruit. Het ontbijt is gekaapt door de voedselindustrie, aldus critici. Het Voorlichtingsbureau Brood ontkent dat.

Lees ook:Maandag 9 november begint het Nationaal Schoolontbijt
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Nationaal Schoolontbijt maandag 7 november
Lees ook:Nationaal schoolontbijt zonder hagelslag, met meer fruit
Lees ook:Vijftiende Nationaal Schoolontbijt
Lees ook:Steptocht door Zwolle ter herinnering aan Herman Brood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>