Staatsbosbeheer: mijd bossen in het noorden

@Erik Feenstra

De bossen in het noorden zijn op dit moment levensgevaarlijk om te betreden. Staatsbosbeheer adviseert mensen die de komende dagen te mijden. De herfststorm van gisteren heeft de bossen in met name Friesland, Drenthe, een deel van Groningen en op de Waddeneilanden geen goed gedaan. Half omgevallen bomen kunnen zomaar knappen en omvallen. Vooral loshangende takken op vier of vijf meter hoogte kunnen gevaarlijk zijn.

Die vallen op die hoogte niet zo op, maar kunnen wel ineens naar beneden komen, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer, dat zeker nog een paar dagen nodig heeft om alles op te ruimen. In de rest van het land lijkt de schade mee te vallen. maar mensen mogen ook elders nog niet vrijelijk door de bossen lopen. Boswachters en beheerders zijn druk bezig om paden weer begaanbaar te maken. In Amsterdam blijft het Vondelpark voorlopig nog dicht. Daar zijn gemeentewerkers bezig omgevallen bomen en takken op te ruimen.

Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Blijf zondag weg uit het bos’
Lees ook:Windbossen moeten kas Staatsbosbeheer vullen
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Noodweer Twente zorgt voor veel overlast
Lees ook:Kerststorm veroorzaakt schade en overlast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>