Dierendag 2013

Vrijdag 4 oktober is het Dierendag (2015: klik hier). Veel baasjes vergeten Werelddierendag simpelweg en voor mensen die met liefde en plezier huisdieren houden, is het iedere dag dierendag. Het is de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi (1181 of 1182-1226), die zich ontfermde over zwervers, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten.

In 1930 werd voor het eerst Dierendag gehouden; de commercie rook geld, maar sinds de jaren ’60 is het ook een belangrijke dag voor dierenactivisten. Daarnaast wordt er vooral voor kinderen van alles georganiseerd, vaak in de natuur, zoals op kinderboerderijen en in dierentuinen, maar ook in musea.

Lees ook:Zondag 4 oktober: Dierendag 2015
Lees ook:Dinsdag 4 oktober: Dierendag 2016
Lees ook:Dierendag – woensdag 4 oktober
Lees ook:Werelddierendag
Lees ook:Activiteiten op Dierendag 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>