Dam tot Damloop 2013

Zaterdag 21 en zondag 22 september 2013 vindt het Dam tot Dam Weekend plaats (2015: klik hier). Hoogtepunt wordt de 29e editie van de Dam tot Damloop op zondag, één van de grootste hardloopevenementen ter wereld, van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. Op de Prins Hendrikkade verschijnen 55.000 hardlopers aan de start en leggen via de IJtunnel leggen 10 Engelse Mijl af naar de Dam in Zaandam, aangemoedigd door ruim 250.000 toeschouwers en tientallen muziekbands langs de route. Er rennen heel wat bekende Nederlanders mee, onder wie Gordon, Sterretje (Tony Wyczinski), Erben Wennemars, Waldemar Torenstra en de Noorse oud-schaatsprof Johan Olav Koss. Hij is oprichter en nog steeds CEO van de stichting Right to Play, dit jaar het officiële goede doel van de Dam tot Damloop.

Samen met 600 andere sporters, onder wie een aantal oud-Olympiërs, loopt Koss de 10 mijl, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in Uganda. Zaterdag doen ruim 16.000 wandelaars mee aan de 10e Dam tot Dam Wandeltocht. Zondagochtend vroeg verschijnen 6.000 fietsers aan de start van de Dam tot Dam FietsClassic. Er zijn verschillende afstanden te wandelen en te fietsen. Alle inschrijvingen voor de 4 en de 10 mijl zijn inmiddels gesloten, want de limieten zijn bereikt. Om bij de Dam tot Damloop op zondag een vlotte doorstroming te bereiken, starten de lopers gefaseerd in een flink aantal startgroepen: de deelnemers staan per categorie opgesteld in een startvak op de Prins Hendrikkade. In Zaandam komen twee loopbruggen: bij de Peperstraat (vlakbij de finish) en op de Dam in Zaandam. Nieuw dit jaar is het Dam tot Dampark in Zaandam, waar alle deelnemers na hun race terechtkunnen voor een drankje en een hapje en muzikaal vertier. De Dam in Zaandam is ingericht als feestplein. Er rijden extra lange treinen en pendelbussen tussen Zaandam en Amsterdam (de bussen zijn gratis voor deelnemers en toeschouwers).

Lees ook:Dam tot Damloop 2014
Lees ook:Dam tot Dam Loop 2014 – van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Damloop 2015 – hardlopen van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Damloop 2011
Lees ook:Zondag 18 september: 32e Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>