Koning opent HISWA te Water 2013

HISWA te Water verhuisde vorig jaar van IJmuiden naar Amsterdam (2014: klik hier). De openluchtversie van de jaarlijkse indoor botenshow is nu te vinden op het terrein van de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord: de nieuwe jacht- en evenementenhaven Amsterdam Marina. De HISWA zelf bestaat 80 jaar. Dinsdag 3 september 2013 opent de koning de 30e editie van HISWA te Water en het HISWA nautische centrum. Bezoekers kunnen op allerlei manieren kennismaken met watersport en eigen vaardigheden uittesten. Op de kade en steigers tussen tussen de tentoongestelde boten zijn allerlei activiteiten. Het Kenniseiland heeft als thema: Your future full of energy. Daar kunnen jongeren terecht voor informatie over opleidings- en beroepsmogelijkheden. De beurs duurt tot en met zondag 8 september en is alle dagen te bezoeken van 11.00 tot 19.00 uur.

In tegenstelling tot de vorige locatie in IJmuiden is de NDSM-werf goed bereikbaar: in de buurt van de ringweg rond Amsterdam. Ieder kwartier vaart er een gratis pont vanaf Amsterdam CS, waarop de fiets mee mag. Tickets: zie website. Door de komst van HISWA te Water verandert de NDSM-werf in een nautisch centrum, met watersportwinkels, het hoofdkantoor van de HISWA en dienstverlenende bedrijven. Het terrein van de NDSM (Nederlandse Dok- en Scheepbouw Maatschappij) heeft een grote maritieme en nautische geschiedenis. Jarenlang lag het terrein braak, maar het ontwikkelt zich meer en meer tot een multifunctionele stadswijk, waar werken, wonen en recreëren samengaan. De HISWA in de Amsterdamse RAI vindt ieder jaar plaats in maart. De indoor HISWA vindt ieder jaar in maart plaats in de Amsterdamse RAI.

Lees ook:HISWA te water verhuist naar Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2012 in Amsterdam Marina
Lees ook:HISWA te Water 2017 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2016 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2015 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>