Hittegolf op komst

De winter wilde dit jaar maar niet wijken: van een lente was dit jaar nauwelijks sprake. Dat wordt deze zomer ruimschoots goedgemaakt met volop strandweer. Na een dikke week van hogere temperaturen lijkt er volgende week zelfs voor het eerst sinds jaren een hittegolf op komst te zijn, met een aantal tropische dagen. Zaterdag zit de temperatuur even in een dipje, maar zondag wordt opnieuw met gemak 28 graden bereikt.

Er is sprake van een hittegolf als het vijf dagen achtereen zomers warm is, met zeker drie dagen tropisch. Daarvoor moet het kwik bij het hoofdstation van de KNMI in De Bilt drie dagen niet onder de 30 graden uitkomen.

Lees ook:Deze week mogelijk hittegolf in zuiden van Nederland
Lees ook:Hittegolf op komst
Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Juli begint tropisch warm
Lees ook:Koudegolf op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>