Serious Request zamelt dit jaar in voor strijd tegen diarree

De drie dj’s van 3FM die zich ieder jaar de week voor kerstmis laten insluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een ‘stille ramp’, doen dat dit jaar voor kinderen die sterven aan diarree. Dat maakte Rode-Kruis-ambassadeur Eric Corton dinsdagochtend bekend. Jaarlijks sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree: 2.200 kinderen per dag. Vooral jonge kinderen: tot vijf jaar moeten hun weerstand opbouwen, maar die wordt juist afgebroken door diarree. Oorzaak is meestal het gebrek aan drinkwater, zeep en goede toiletten.

 

Het Glazen Huis staat dit jaar op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Daar verzorgen ze zes dagen en nachten lang een non-stop radioprogramma, zonder te eten. Later dit jaar wordt bekend welke drie dj’s zich laten opsluiten. Het geld dat ze ophalen, gaat naar het Rode Kruis. De organisatie gebruikt het geld voor schoon drinkwater, zeep en schone toiletten, maar ook aan voorlichting voor ouders, die vaak te weinig kennis hebben om diarree te voorkomen. In 2012 zamelde Serious Request 12.251.667 euro in: de opbrengst ging naar het terugdringen van babysterfte. Het Glazen Huis stond toen in Enschede.

Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Giel Beelen dit jaar niet in Glazen Huis
Lees ook:Dj’s Giel, Coen en Paul in Glazen Huis Leewarden voor Serious Request
Lees ook:Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden
Lees ook:Het Glazen Huis staat in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>