Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg – Marianne Vos Fietsroute

Zaterdag 25 mei 2013 vindt de zevende editie plaats van de Rabobank 7-Dorpenoploop van Aalburg (ten noorden van Heusden), de Top Competitie Vrouwen (UCI 1.2). Aalten doopte in 2010 de 7-Dorpenomloop om tot de Marianne Vos Fietsroute. De Olympisch- en Wereldkampioene woont in Meeuwen, één van de zeven dorpen waar de tocht doorheen komt. Hoogtepunt is  de Elite Vrouwen race: circa 30 teams (waarvan veel top UCI-teams) verschijnen in Aalburg aan de start, met 150-180 wielrensters.

Om 9.30 uur gaan de nieuwelingen van start in de Bergstraat, vijf minuten daarna begint de Dikke Banden Race. Om 10.15 uur start de Jeugdcategorie 1, in de loop van de ochtend verder nog de Jeugdcategorieën 2, 3 en 7. Na een pauze begint om 13.00 uur de Handbike wedstrijd en om 14.45 uur de internationale wedstrijd Elite-vrouwen. In de loop van de middag starten de jeugdcategorieën 6, 5 en 4. Om 17.54 uur worden de Elite vrouwen aan de finish verwacht; om 18.00 uur worden ze gehuldigd. Het publiek kan zelf het parcours fietsen in Aalburg: de route is gelijk aan de Marianne Vos fietsroute. Rond het gemeentehuis beginnen om 11.00 uur leuke sportieve activiteiten. Daar opent om 10.00 uur het meetingpoint met een groot podium voor de huldigingen. Het is ook het vertrekpunt voor de vrouwen.

Lees ook:Draai van de Kaai 2013
Lees ook:Acht van Chaam 2014
Lees ook:Profwielerronde Etten-Leur
Lees ook:Profronde Stiphout 2012
Lees ook:Profwielerronde Etten-Leur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>