Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek

Tot en met zaterdag 25 mei 2013 is Medemblik in de Kop van Noord-Holland het centrum van de internationale zeilsport, tijdens vindt de 29e editie van de Delta Lloyd Regatta: het belangrijkste Nederlandse zeilevenement voor de Olympische en paralympische klassen (2014: klik hier). Op de slotdag staat alles in het teken van de jeugd tijdens Medemblik Nautiek: dan is het in de Oosterhaven het domein van zeillessen, waterpret, lopen over water in aquabubbels, een klimwand, een waterbrug en optredens van dansschool Dazzling en Kim de Boer op het podium. De ouders  kunnen op dat moment genieten van de finales en medal races van de ‘echte’ zeilwedstrijden.

Die wedstrijden maken sinds 2009 deel uit van de ISAF World Cup en trekken ook dit na-Olympische jaar weer veel zeiltoppers uit binnen –en buitenland. De voltallige Nederlandse zeilequipe is aanwezig, net als Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Medemblik is van oudsher het zeilwedstrijdcentrum van Nederland en de thuishaven van (inter)nationale evenementen. Het historische havenstadje dankt haar toplocatie aan de beschutte ligging aan de hoge wal van het IJsselmeer en aan de inzet van verschillende wedstrijdorganisaties.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta 2014 in Medemblik
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2012
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2011
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Sailing 2016 in Medemblik
Lees ook:Medemblik Regatta: zeilen op Olympisch niveau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>