Amsterdam Sevens Rugby Tournament

Rugby is in veel landen ongekend populair, maar is in Nederland minder bekende. Het gewone rugby kennen de meeste mensen wel, maar van Rugby Sevens heeft bijna niemand ooit gehoord, laat staan als het om dames gaat. Dit weekend kan daar verandering in komen, want vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei 2013 (Pinksteren) is sportpark de Eendracht in Amsterdam-Geuzenveld het domein van het Amsterdam Sevens Rugby Tournament. Zaterdag en zondag spelen de heren, vrijdag en zaterdag de dames. Bij de vrouwen nemen teams uit twaalf landen in drie poules het tegen elkaar op.

 

De Oranje rugbydames hebben zich goud als doel gesteld bij Ladies Rugby Seven op de Olympische Spelen in Brazilië in 2016. Dat zei de aanvoerster maandagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. In Brazilië staat Rugby Seven voor het eerst op het programma: twee teams van zeven spelers strijden tweemaal zeven minuten tegen elkaar. Kenmerkend is het snelle en dynamische spel met weinig dode spelmomenten en veel ruimte op het veld. Een doorgebroken speler is vaak niet meer te houden. Bij het reguliere rugby strijden twee teams van 15 leden tegen elkaar, dus is het veel drukker op het veld. Het spel duurt ook veel langer: tweemaal 40 minuten. In 1924 was het reguliere rugby voor het laatst onderdeel van de Olympische Spelen (in Parijs).

Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival 2010
Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival
Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival
Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival
Lees ook:EK Hockey dames en heren in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>