Aegon Copa Amsterdam in Olympisch Stadion

Zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei 2013 zijn in het Olympisch Stadion in Amsterdam voetballers tot 19 jaar te gast, tijdens de 9e editie van Aegon Copa Amsterdam, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Voor veel sporters is het de wederopstanding van het roemruchte Pinkstertoernooi van Blauw-Wit, dat tot in de jaren ’90 plaatsvond op de bijvelden van het Olympisch Stadion en later bij FC Blauw-Wit Amsterdam. Copa Amsterdam zit sinds 2010 in het Olympisch Stadion en is een waardige opvolger van het Pinkster-toernooi, met een sterk deelnemersveld en veel publiek.

Acht clubs strijden tegen elkaar: AFC Ajax, Tottenham Hotspur (Londen), Cruzeiro EC (Belo Horizonte, Brazilië), Borussia Mönchengladbach (Duitsland), Fluminense (Rio de Janeiro), Men United (een collectief van 24 spelers onder leiding van Ronald de Boer), Ajax cape Town en Chelsea Ghana. De wedstrijden beginnen zaterdag om 13.00 uur, zondag en maandag om 11.00 uur. Maandag eindigt om 17.00 uur met de prijsuitreiking. Tickets: zie website.

Lees ook:AZ kampioen door afgang Ajax tegen PSV
Lees ook:Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff
Lees ook:Eindhoven viert dubbel feest: maandag huldiging PSV en hockeyclub Oranje Zwart
Lees ook:Zondag is het ‘voetbal D-Day’: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord?
Lees ook:Olympisch Stadionloop voor UNICEF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>