Eernewoude hoopt op eerste toertocht op natuurijs

Het Friese Eernewoude hoopt op de eerste toertocht op natuurijs. In ieder geval zijn de voorbereidingen voor een mogelijke tocht in volle gang. De organisatie verwacht dat de tocht vrijdagochtend definitief kan worden uitgeschreven. ‘De kluunbruggen en stempelhokjes zijn er allemaal al, alleen de gemeente moet nu nog groen licht geven’, zegt Age veldboom, voorzitter van de lokale ijsclub Lyts Bigjin.

Update: de eerste toertocht is op donderdag 24 januari in Overijssel.

Naast de gemeente is er ook toestemming nodig van de Friesche IJsbond en de KNSB. Als een tocht is goedgekeurd, wappert de KNSB toertocht-vlag bij de startplaats. Nu het ijs gaat groeien, stijgt de ijsgekte en wordt her en der stiekempjes gevraagd: ‘Komt–ie er?’ Bedoeld is natuurlijk de moeder aller tochten, de Elfstedentocht, maar daarover speculeren is voorlopig nog wel erg vroeg. Schaatsen op open water is op de meeste plekken nog gevaarlijk, maar meer en meer natuurijsbanen kunnen hun poorten openen. Vaak zijn dat ondergespoten terreinen met een dun laagje water, die snel kunnen dichtvriezen. Na de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren en de eerste Kortebaan wedstrijd in Bantega, zijn er inmiddels veel meer wedstrijden uitgeschreven: zie website.

Lees ook:Primeur Overijssel: donderdag eerste toertocht
Lees ook:Eerste toertocht 2010 op natuurijs
Lees ook:Eerste toertochten op natuurijs weer mogelijk
Lees ook:Toertochten en wedstrijden op natuurijs maandag
Lees ook:Eerste schaatsers op natuurijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>