Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

Last van sneeuw hebben ze in het noorden van het land niet, maar gevroren heeft het zeker. De eerste marathon op natuurijs komt daardoor niet in gevaar: op dinsdagavond 15 januari in Noordlaren (2016: klik hier). IJsvereniging De Hondsrug deed er alles aan om de primeur in huis te halen: vanaf vrijdagavond hebben leden van de club met giertanks steeds een nieuw laagje water aangelegd.  Vandaag waren de leden al vanaf half 6 in touw.

 

Er ligt geen sneeuw en het heeft stevig gevroren. De vereiste 3 centimeter ijsdikte ligt er en de baan ligt er prachtig bij, vinden de leden. Net als vorig jaar krijgt Noordlaren daardoor de primeur: de eerste marathon op natuurijs. Om 18.30 uur starten de vrouwen over 70 ronden, een uur later de heren over 125 ronden. De naburige basisschool heeft een rode loper gekregen: de lokalen dienen als kleedkamers.

Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren
Lees ook:Nog geen marathon op natuurijs in Noordlaren en Haaksbergen
Lees ook:Heel even schaatsen op natuurijs
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>