Fijne Feestdagen Festival is opvolger van Winterstad Eindhoven

Eindhoven Winterstad gaat verder als het Fijne Feestdagen Festival (FFF). De hele maand december, tot en met 6 januari 2012, is er van alles te beleven (2013: klik hier): sfeervol winkelen langs de Etalage Taferelen, kerstmarkt, een indrukwekkende ijsbaan op de Markt en creatieve activiteiten rond het Catherinaplein. De schaatsbaan wordt omlijst met een lichtkunstwerk van Luminarie De Cagna, geroemd sinds GLOW 2012. Rond het Catherinaplein staan bijzondere objecten, zoals een meterslange bank die door een houtkachel wordt verwarmd. Op het plein zijn muzikale optredens, workshops, fashion, theater en dans. Op het Wilhelminaplein worden films in de buitenlucht vertoond, met verwarmend vuur, dekentjes en warme drankjes.

Zondag 9 december vindt op het Eindhovens Kanaal strijden 60 roeiploegen uit het hele land tijdens de Beatrix Winterrace. Zaterdag 22 december is de binnenstad het domein van het Grote Kerstkoren Festival, met zeven koren en zeven kapellen. Van 22 tot en met 30 december staat het Internationaal Kerstwintercircus in het Parktheater. Op kerstavond 24 december, start op het Wilhelminaplein de jaarlijkse Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid. Plaza Futura biedt tijdens de kerstvakantie (23/12-6/1) een Jeugdprogramma. De FFF begon 17 november met de intocht van Sinterklaas, de echte kick-of was op 1 december, maar het hoogtepunt van de activiteiten ligt tussen 14 december en 6 januari. In aanloop daar naartoe zal in de binnenstad steeds meer zichtbaar worden. Dit jaar vindt FFF nog op kleine schaal plaats, maar de bedoeling is dat het gaat groeien: ‘een beleving voor en door Eindhoven die past bij het feestdagengevoel’, belooft de aankondiging.

Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven
Lees ook:Eindhoven Winterstad 2009
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven; t/m 8 januari
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven
Lees ook:Fakkeltocht Eindhoven 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>