Gerrie Knetemann Classic 2012

Zondag 9 september vindt in Amsterdam voor de 7e keer de Gerrie Knetemann Classic plaats, een toertocht voor elk niveau toerfietser (2016: klik hier). Start en finish zijn het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het sportevenement eert ‘De Kneet’ (1951-2004), geboren Amsterdammer die veel voor de Nederlandse wielersport heeft betekend, als renner en als bondscoach. Van 1974 tot en met 1989 was hij beroepswielrenner. Gré Knetemann lost om 08.00 uur het officiële startschot. Er wordt gestart in verschillende groepen. Er zijn routes uitgestippeld van 45, 75, 110 en 150 kilometer door het Groene Hart.

Het wielerevenement staat helemaal in gedachtegoed van De Kneet: ‘iedereen de wielersport later ervaren’. Ook handbikers, tandemrijders en de jongste wielertalenten kunnen hun hart ophalen. Ieder jaar verschijnen sportieve Vips aan de start. Zo verschenen bij vorige edities onder meer Jan Janssen en Jochem Uytdehaahe.

Lees ook:Gerrie Knetemann Classic 2011
Lees ook:Zondag 10 september: 12e Gerrie Knetemann Classic
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic – zondag 11 september
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic 2010
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>