Profronde Almelo 2012

Vrijdag 31 augustus 2012 is Almelo het domein van de topwielersport, tijdens de 30e editie van de Profronde Almelo, één van de grootste wielercriteria van het land (2014: klik hier). Een aantal toprenners is geblesseerd of heeft afgezegd, maar in ieder geval komt Olympisch kampioen Marianne Vos. Sinds drie jaar kent Almelo een dameskoers met internationale rensters: de dameskoers start om 17.00 uur. Na de huldiging van de dames om 18.25 uur begint de reclamekaravaan (18.30-19.30 uur). Om 20.15 uur klinkt het startschot voor de Elite Heren. Om 22.30 uur worden ze gehuldigd.

Daarna volgt voor het publiek het eerste gratis nachtconcert op het Marktplein. Jan Smit en Frans Duyts treden op in een grote tent. Het muziekfeest duurt tot na middernacht. Tijdens de Profronde vermaken verschillende straatorkesten het duizendkoppige publiek langs het parcours. Voor de sponsoren is een VIP-tent opgebouwd aan de Wierdensestraat, waar ook de start en de finish is. Op de pleinen langs het parcours wordt ook muzikaal vertier geboden en de horeca zet haar beste beentje voor.

Lees ook:Profronde Almelo 2011
Lees ook:Vrijdag 26 augustus: 33e Profronde Almelo
Lees ook:Profronde Tiel 2013
Lees ook:Profronde Almelo 2014
Lees ook:Profronde Tiel 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>