Leiden Marathon 2012

Zondag 20 mei 2012 vindt de 22e editie van de Leiden Marathon plaats (2013: klik hier). De hele stad viert feest:  de vele toeschouwers en de bands langs het parcours zorgen voor een unieke sfeer. Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de hele en halve marathon, een kwartier later begint de kinderloop en begin van de middag de 5 en 10 kilometer. Een aantal Leidenaren loopt mee, zoals Jochem Meyjer met startnummer 1 op de 5 kilometer, Olympische roeister Femke Dekker en schrijver Abdelkader Benali. Deelnemers kunnen hun startnummer ophalen of na-inschrijven in de Pieterskerk: zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur en zondag vanaf 08.00 uur.

 

Het is de laatste keer dat de Leiden Marathon via het huidige parcours loopt. Volgend jaar wordt de hele marathon niet afgelegd over twee identieke rondes, maar voor een groot deel door het Groene Hart. De start blijft op de Breestraat en de finish op de Vischmarkt: de Leidse Bonkenaart. Omdat het nieuwe parcours 10 dorpen en 1 stad aandoet: een soort 11-Stedentocht dus. Het zal dan ook de laatste keer zijn dat het parcours door de Jacob Catslaan loopt, waar de marathon ieder jaar een groot straatfeest betekent. Deze laatste keer zal de straat dan ook uitpakken met een extra groot feest.

Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Leiden marathon 2014
Lees ook:Zondag 18 mei: Leiden Marathon 2014
Lees ook:Marathon Leiden 2010
Lees ook:25-jarig jubileum Leiden Marathon 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>