Schaatsen op natuurijs, nu het nog kan

De Elfstedentocht mag dan zijn afgeblazen, omdat het ijs niet dik genoeg was, maar de komende drie dagen is het prima schaatsweer, aldus het KNMI. Vooral zaterdag is ideaal: veel kans op zon, het vriest licht en door de matige oostenwind voelt het niet meer zo ijzig koud aan. Zondag begint het te dooien. Friesland roept op: ‘Het leven giet oan’, zet je eroverheen, bindt de schaatsen onder en kom lekker schaatsen.

Er zijn inmiddels meer dan honderd toertochten uitgestippeld. Vooral in de noordelijke provincies en Noord –en Zuid-Holland staan wedstrijden op natuurijs in alle soorten en maten gepland, van marathons tot sprintjes, zoals komende zaterdag de Keizersrace in Amsterdam. Daar ligt op delen van onder meer de Prinsengracht en de Keizersgracht genoeg ijs om te kunnen schaatsen, al blijft het oppassen geblazen, vooral in de buurt van bruggen. Vrijdagmiddag vond in de hoofdstad voor het eerst het Prinsengrachtconcert on Ice plaats, het winterse zusje van het beroemde Prinsengrachtconcert, iedere zomer voor het Pullitzer Hotel. Ook in andere steden wordt lustig gebruik gemaakt van de bevroren grachten.

Lees ook:Nog even schaatsen op natuurijs
Lees ook:Keizersrace in Amsterdam gaat door
Lees ook:Schaatsen op natuurlijs, nu het nog kan
Lees ook:Amsterdam beschermt ijs op de grachten
Lees ook:Schaatsbond: schaatsen op open water blijft levensgevaarlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>