Zondag eerste toertocht: Blokzijler Merentocht

Er werd al druk over getwitterd, maar nu is het definitief : zondag vindt de eerste toertocht op natuurijs plaats (januari 2013: klik hier). Maar: schaatsliefhebbers moeten niet té vroeg juichen: de Blokzijler Merentocht (Kop van Overijssel) is aangemeld bij de KNSB, maar de schaatsbond heeft de tocht nog niet officieel goedgekeurd. Er zijn nog een aantal windwakken, ‘maar dat komt wel goed’, hoopt een woordvoerder van ijsvereniging Blokzijl.

Update: de toertocht is vanwege sneeuwval afgelast.  

‘Nu het iedere nacht stevig vriest, kan het ijs zondag 12 tot 15 centimeter dik worden.’ Er worden twee tochten uitgestippeld: van 15 en van 35 kilometer. ‘Ook mensen die niet zo ver kunnen schaatsen, zoals kinderen, kunnen zo meedoen.’ De woordvoerder weet nog niet hoe druk het wordt: ‘In het verleden zijn er wel eens 13.000 deelnemers op zo’n tocht afgekomen. Er komen mensen uit heel Nederland, maar ook Duitsland en België.’ Mensen die niet naar Blokzijl kunnen komen, kunnen ook het ijs op: veel andere verenigingen en ijsclubs in Nederland hebben hun natuurijsbanen inmiddels geopend. Schaatsen op open water is nog altijd riskant. 

Lees ook:Blokzijler Merentocht afgelast
Lees ook:Eerste toertocht 2010 op natuurijs
Lees ook:Eernewoude hoopt op eerste toertocht op natuurijs
Lees ook:Toertochten op natuurijs maandag afgelast
Lees ook:Eerste toertochten op open water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>