Vaarverbod Amsterdamse grachten voor ijsgroei

In Amsterdam geldt een vaarverbod op grachten in Oud-West en in en om de Jordaan, zodat het ijs kan aangroeien. Om ijsgroei een handje te helpen, is ook een sluis gesloten. De gemeente hoopt dat er binnen enkele dagen kan worden geschaatst. De laatste keer dat mensen in de hoofdstad op de grachten de schaatsen konden onderbinden, was in de winter van 1996/1997.

Vijvers in parken zijn ondieper en inmiddels dichtgevroren, maar het ijs is nog niet dik genoeg om er nu al op te kunnen schaatsen. Verwacht wordt dat dit na nog één of twee nachten stevige vorst wel kan. Ook in de hoofdstad vriest het op dit moment flink: overdag ligt het kwik 7 graden onder nul. Er waait een oost- tot noordoostenwind. Vrijdagmiddag  is het tijdelijk 1 graad boven nul, als er een pak sneeuw wordt verwacht. Daarna daalt het kwik weer tot min zes graden.

Lees ook:Laat de schaatsen alvast slijpen: volgende week kans op schaatsweer
Lees ook:Sinds 1998 ‘s-nachts niet meer zo koud geweest
Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Dooi spelbreker bij eerste toertocht
Lees ook:Elfstedentocht voorlopig niet in zicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>