Winter nu echt in aantocht

In de herfst werd een strenge winter voorspeld, maar tot nu toe was daar geen sprake van (2017: klik hier). Dit weekend gaat dat veranderen. Vanaf zondag komen de temperaturen niet meer boven het vriespunt uit: er komt een vorstperiode aan. De komende dagen blaast de oostenwind steeds koudere lucht naar ons land. In de nacht gaat het eerst matig, later strenger vriezen. Weerinstituten schatten de kans groot, dat we later in de week kunnen schaatsen.

 

Beheerders van natuurijsbanen staan in de startblokken om een ijslaag te creëren. De schaatsen kunnen nu dus echt van zolder. Zondag en maandag bestaat de kans dat delen van Nederland onder een laagje sneeuw verdwijnen, maar ‘het gaat om vlokjes die niet lang blijven liggen’, aldus een meteoroloog van het KNMI. ‘Al maakt het oosten meer kans op enige sneeuw dan de rest van het land. He  wordt sowieso een zeer koude week’, waarschuwt het KNMI.

Lees ook:Winter in aantocht: beetje sneeuw, kans op natuurijs groeit
Lees ook:Zondag code geel: kans op sneeuw
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Sneeuwpret in groot deel van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>