HISWA te water verhuist naar Amsterdam

HISWA te water verhuist naar Amsterdam. De openluchtversie van de jaarlijkse indoor botenshow in de RAI verhuist van IJmuiden naar De NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De nog te bouwen jacht- en evenementenhaven Amsterdam Marina moet al in juli dit jaar operationeel zijn. De eerste editie van HISWA te water op deze nieuwe locatie is van 4 tot en met 9 september 2012.

Het zeilschip Clipper Stad Amsterdam dient tijdens de beurs als hospitalityschip en publiekstrekker. In februari wordt een golfbreker van 400 meter in het IJ aangelegd. Door de komst van HISWA te water zal de NDSM-werf veranderen in een nautisch centrum, met watersportwinkels, en dienstverlenende bedrijven. Het hoofdkantoor van HISWA komt in een pand dat in mei/juni 2013 wordt opgeleverd: een eigentijds  gebouw met terrassen, waarin ook het havenkantoor en een restaurant komen. Het terrein van de NDSM (Nederlandse Dok- en Scheepsbouw Maatschappij) heeft een grote maritieme en nautische geschiedenis. Jarenlang lag het terrein braak, maar het ontwikkelt zich meer en meer tot een multifunctionele stadswijk, waar werken, wonen en recreëren samengaan. De jaarlijkse HISWA in de Amsterdamse RAI vindt plaats van 6 tot en met 11 maart 2012.

Lees ook:HISWA te Water 2012 in Amsterdam Marina
Lees ook:Koning opent HISWA te Water 2013
Lees ook:HISWA te Water 2017 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2016 in Amsterdam
Lees ook:HISWA te Water 2015 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>