Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen staat op instorten

In Heerlen is winkelcentrum ’t Loon ontruimd, omdat de parkeergarage eronder aan het verzakken is. Dat zou komen door het inzakken van oude mijngangen, melden omwonenden. Dinsdag werden al 10 van de 50 winkels ontruimd, toen er in pilaren van de garage scheuren waren ontdekt. Gisteravond zijn alle winkels gesloten. Een hoge flat naast het winkelcentrum loopt geen gevaar, maar bewoners mogen wel op kosten van de gemeente naar een hotel.

 

De omgeving van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen ziet er vrijdagochtend uit als een spookstad. Het hele gebied is afgezet met dranghekken, bewaakt door stadswachten en de politie. De ondernemers zijn ongerust en mogen vanmiddag in ieder geval hun voorraden weghalen. Ook een flat in de buurt vertoont ‘verse scheuren’, zei de verslaggever van het NOS journaal: ‘er is inspectie geweest die zei geschokken te zijn’.   Iedereen heeft het over oude mijngangen die er liggen. ‘Wacht maar af:  over 30-35 jaar dan wordt het een probleem’, zouden critici bij de bouw van het winkelcentrum indertijd hebben gezegd. Het stuk grond waarop ’t Loon staat, zou in elk geval in beweging zijn.

Lees ook:Winkelcentrum Heerlen pas in februari open
Lees ook:Mijnbouw boosdoener verzakking winkelcentrum Heerlen
Lees ook:Bewoners en winkeliers Heerlen halen spullen op
Lees ook:Strooizout oorzaak instorten Antillenflat Leeuwarden
Lees ook:Zwaargewonde bij explosie in flat in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>