Dam tot Damloop 2011

Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011 vindt het Dam tot Dam Weekend plaats (2013: klik hier). De organisator, stichting Sportevenementen Le Champion, rekent erop een slordige 60.000 mensen in beweging te zetten. Hoogtepunt wordt de 27e editie van de Dam tot Damloop op zondag, één van de grootste hardloopevenementen ter wereld, van Amsterdam naar Zaandam. Op de Prins Hendrikkade verschijnen 40.000 hardlopers aan de start en leggen via de IJtunnel leggen 10 Engelse Mijl af naar de Dam in Zaandam, aangemoedigd door een slordige 200.000 toeschouwers en tientallen muziekbands langs het parcours.

 

Zondagochtend vroeg vindt de Dam tot Dam FietsClassic plaats: verschillende parcours over meerdere afstanden beginnen en eindigen op de Dam in Amsterdam. Zaterdag is de Dam tot Dam Wandeltocht, ook met verschillende afstanden. Alle inschrijvingen zijn inmiddels gesloten, want de limieten zijn bereikt. Om bij de Dam tot Damloop op zondag een vlotte doorstroming te bereiken, starten de lopers gefaseerd in een flink aantal startgroepen: de deelnemers staan per categorie opgesteld in een startvak op de Prins Hendrikkade.

Lees ook:Dam tot Damloop 2014
Lees ook:Dam tot Dam Loop 2014 – van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Damloop 2010
Lees ook:Dam tot Damloop 2013
Lees ook:Dam tot Damloop 2015 – hardlopen van Amsterdam naar Zaandam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>