Gerrie Knetemann Classic 2011

Zondag 11 september 2011 vindt in Amsterdam voor de 6e keer de Gerrie Knetemann Classic plaats, een toertocht voor elk niveau toerfietser (2012: klik hier). Het sportevenement eert De Kneet (1951-2004), geboren Amsterdammer die veel voor de Nederlandse wielersport heeft betekend. Van 1974 tot en met 1989 was hij beroepswielrenner. De tocht start en finisht in het Olympisch Stadion. Vanaf 08.00 uur beginnen de verschillende afstanden (zie website). Er zijn routes uitgestippeld van 45, 75, 100 en 150 kilometer door het Groene Hart. Het wielerevenement staat helemaal in gedachtegoed van De Kneet: ‘iedereen de wielersport later ervaren’.

 

Gerrie Kneteman Classic is een toeristische wielertoer waarin individueel de tijd wordt geregistreerd. De routes van 100 en 150 kilometer gaan over de ‘Korte Kneet Klim’: het Kopje van Bloemendaal. Hier wordt de klimtijd geregistreerd. De Gerrie Knetemann Classic steunt het Fonds Gehandicaptensport en biedt dit jaar voor het eerst een unieke gelegenheid tot integratie van valide en minder valide sporters. Ook de jongste wielertalentjes kunnen meedoen: met de Kneet Kids Ride. Voor de eerste keer vindt voor jongeren van 7 tot en met 12 jaar de (gratis) dikke bandenrace plaats. Ieder jaar verschijnen sportieve Vips aan de start. Zo verschenen bij vorige edities onder meer Jan Janssen en Jochem Uytdehaahe. Op zondag is inschrijving aan de start nog mogelijk: zie website.

Lees ook:Gerrie Kneteman Classic 2010
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic 2012
Lees ook:Zondag 10 september: 12e Gerrie Knetemann Classic
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic – zondag 11 september
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>