Texel Halve Marathon 2010

De 4e editie van de Texel Halve Marathon gaat zondag 26 september 2010 net als vorig jaar van start vanaf een speciale boot die van Den Helder naar het Waddeneiland vaart (editie 2011: klik hier). Het evenement wordt steeds populairder: 1650 atleten (een autodek vol) rennen om 13.25 uur het eiland op. Deelnemers komen uit alle provincies en zelfs uit het buitenland. De meesten vinden het een ware belevenis om rechtstreeks vanaf de boot te starten en over het eiland te lopen. Om exact 13.00 uur vertrekt de boot vanuit de haven van Den Helder, die omstreeks 13.25 aankomt in de haven van Texel.

 

Daar geeft de burgemeester van Texel het startschot en dan kunnen de renners aan hun tocht beginnen. Inschrijven kan niet meer: de inschrijving was al binnen 16 uur na het openstellen van de inschrijving op internet volgeboekt. Toeschouwers kunnen de ‘gewone’ boot van 12.00 of 12.30 uur nemen vanuit Den Helder. Deelnemers kunnen kiezen tussen 21 en 10 kilometer. Het parcours loopt over het Waddeneiland, door bos, over strand en op het platteland. Speciaal voor iedereen die de lopers wil volgen en aanmoedigen, is er een fietsroute uitgestippeld, die langs aantrekkelijke uitkijkpunten voert. Het centrum van Den Burg bruist van activiteiten. Daar zijn de winkels zijn open en kunnen de lopers en de toeschouwers muzikaal vertier verwachten.

Lees ook:Texel Halve Marathon 2009
Lees ook:Texel Halve Marathon 2011
Lees ook:Texel Halve Marathon
Lees ook:Laagwater bij Texel: woensdag 30 december vervallen ‘vrijwel zeker’ aantal afvaarten
Lees ook:Zaterdag 13 augustus op Texel: HavenVIStijn in Oudeschild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>