Vliegerfestival Scheveningen 2010

Zaterdag 25 en zondag 26 september 2010 ziet Scheveningen ‘ze weer vliegen’ op het Vliegerfeest (editie 2013: klik hier): ieder laatste weekend van september komt de internationale vliegertop naar de badplaats met vliegers in alle soorten en maten. Dit jaar vindt het Mascotte Internationale Vliegerfestival Scheveningen voor de 32e keer plaats en geven ruim 200 vliegerprofs uit bijna 20 landen over de hele wereld vliegershows van topniveau in verschillende thema’s. Beide dagen zijn er van 11 tot 18 uur verschillende wedstrijden in verschillende categorieën op het strand voor het Kurhaus.

 

Het  uiteindelijke programma wordt op de dag zelf door de speakers bekendgemaakt. Zaterdag worden de Nederlandse kampioenschappen voor bestuurbare vliegers gehouden, ook in verschillende klassen, afhankelijk van het soort vlieger. De vliegers zijn verdeeld in groepen die vrijwel de hele dag in de lucht zijn te zien in één van de vliegervakken. Demonstraties zijn er in de mascotte Kite Arena, bijvoorbeeld van Japans en Historisch vliegeren. Naast het demonstratieterrein is voor bezoekers plek genoeg om zelf ook te komen vliegeren. Kinderen kunnen in een workshop leren vliegers maken. Op de boulevard staan tal van stands met vliegers en aanverwante zaken.

Lees ook:Mascotte Vliegerfestival Scheveningen 2011
Lees ook:Vliegerfestival Scheveningen 2017
Lees ook:Scheveningen Vliegerfestival 2012
Lees ook:Vlieger feest Scheveningen 2015
Lees ook:Vliegerfeest Scheveningen: zaterdag 24 en zondag 25 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>