TT Festival Assen 2010

Woensdag 23 tot en met zaterdag 26 juni 2010 vindt in Assen het TT festival plaats (editie 2013: klik hier). Zaterdag is het TT Circuit van Assen het Mekka voor motorfans: wat Monaco is voor de Formule, is de Dutch TT iedere laatste zaterdag in juni voor motorfans, dit jaar voor de 80e keer, maar woensdag begint het TT Festival met de TT Soulnight, met Waylon, Roan en Caro Emerald. Donderdagavond  kunnen voetbalfans Nederland-Kameroen live volgen op grote schermen op het Koopmansplein en op het Oranjeplein (Brink). Op vijf podia gaat het feest door met een hele rij artiesten, waaronder Cuby & the Blizzards, Koos Alberts, Jacques Herb en Mooi Wark. Vrijdag is de roemruchte TT Nacht: dan bruist Assen aan de vooravond van de 80e TT races.

 

Met onder andere het FMX Freestyle spektakel en motorstunts op de Collardslaan, een festivalmarkt op de Torenlaan, optredens van  Di-rect, Frans Duyts, Annie Schilder. Al jarenlang is de TT Nacht een onlosmakelijk onderdeel van het sportevenement; de mix van races en stadsfeesten maken de TT Assen wereldwijd beroemd. Traditiegetrouw komen tienduizenden toeschouwers uit heel Europa op hun motoren naar Assen. De motorraces op zaterdag zijn het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland. Donderdag en vrijdag zijn oefen -en kwalificatieraces. Zaterdag beginnen de wedstrijden na een warming-up om 11.00 uur. RTL 7 doet tussen 11.00 en 15.00 uur rechtstreeks verslag van het evenement. Zaterdag 19 juni opent de kermis op het Veemarktterrein. De laatste dag, zondag 27 juni, wordt afgesloten met een groots vuurwerk. Woensdag staan de kinderen centraal, met een clown en een optreden van Djumbo.

Lees ook:TT Festival en Races Assen 2011
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen
Lees ook:TT Assen 2012 – festival en motorraces
Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>