Vrieskou mogelijk spelbreker Nieuwjaarsduik

Het gaat erom spannen of de traditionele  Nieuwjaarsduik op 1 januari in Scheveningen kan doorgaan (editie 2012: klik hier). Als de gevoelstemperatuur op vrijdag -10o is, gaat de duik in niet door. Volgens het KNMI wordt het vrijdag -3 graden. ‘Als het -2o is met windkracht 5, is de gevoelstemperatuur -11o,’ zei een woordvoerder van Unox, sponsor van veel nieuwjaarsduiken. In dat geval krijgen de organisatoren van 67 andere geregistreerde duiken het advies het evenement af te blazen.

De woordvoerder van Unox gaat er voorlopig vanuit dat de duik gewoon doorgaat: ‘Volgens de vooruitzichten is de temperatuur tijdens de duiken gemiddeld -1o. Prima omstandigheden voor een verfrissende duik. Sneeuw kan een spelbreker zijn.’ De traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen ging in 2007 ook niet door: toen was de combinatie van wind, opkomend tij en golfbrekers te gevaarlijk. De duik in de badplaats bij Den Haag is de bekendste en bestaat sinds 1960. Ter gelegenheid van de vijftigste duik is op het strand een nieuwjaarsduik museum ingericht. Vorig jaar renden 6500 mensen in Scheveningen op Nieuwjaarsdag de zee in.

Lees ook:Nieuwjaarsduik Scheveningen gaat door
Lees ook:Vorst en kou spelbreker Nieuwjaarsduiken
Lees ook:Nieuwjaarsduik 2011
Lees ook:Nederland telt meeste nieuwjaarsduiken
Lees ook:Duizenden waaghalzen nemen nieuwjaarsduik

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vrieskou mogelijk spelbreker Nieuwjaarsduik

  1. Dennis-san

    Bij ons heb je nog altijd kans om mee te duiken…

      /   Reply  / 
  2. Ernst

    Een klein herstel op dit artikel…de eerste duik in 1960 was in Zandvoort, daar duikt met dit jaar voor de 50e keer de noordzee in!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>