Singelloop Utrecht 2009

Zondag 27 september 2009 vindt in Utrecht voor de 59e keer de Fortis Singelloop plaats: de oudste stratenloop van Nederland. In 1925 vond de eerste loop plaats, met 37 deelnemers. Anno 2009 is aan belangstelling geen gebrek: met ruim 6000 voorinschrijvingen is die groter dan ooit (editie 2011: klik hier). De tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Eliud Kipchoge uit Kenia moet proberen het wereldrecord op de 10 kilometer scherper te stellen in de Domstad. Start en finish zijn op de Catharijnesingel, bij de Bartholomeusbrug. Om 12.00 uur begint de 2 km Jeugdloop, om 12.30 uur de 10 km Singelloop en de Bedrijvenloop.  

 

Het parcours van de Singelloop loopt door de Utrechtse binnenstad en langs de lommerrijke stadssingels. Op enkele plaatsen is de route gewijzigd en zijn een paar scherpe bochten eruit gehaald. Dat moet supersnelle tijden garanderen voor de mondiale toplopers vooraan, maar ook voor de duizenden daarachter. De inschrijving is gesloten; op de dag zelf kan nog wel worden ingeschreven, maar tijdregistratie is dan niet meer mogelijk.

 

Vorig jaar kreeg de Singelloop de AMIS-status: de Associaiton of International Marathon & Distance Races is een overkoepelend orgaan, waarin ruim 250 wedstrijden, in 80 landen, zijn ondergebracht. In Nederland hoorden daar tot nu toe de Dam tot Damloop en de marathons van Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Enschede bij. De Singelloop is de eerste Nederlandse 10 km-loop die deze erkenning krijgt.

Lees ook:Singelloop Utrecht internationaal erkend
Lees ook:Singelloop Utrecht 2011
Lees ook:Zestigste editie Singelloop Utrecht
Lees ook:Goudse Nationale Singelloop
Lees ook:Goudse Nationale Singelloop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>