Gerrie Knetemann Classic

Zondag 13 september 2009 wordt voor de 4e keer de Gerrie Knetemann Classic verreden (editie 2012: klik hier). Ter ere van de in 2004 overleden wielrenner wordt deze jaarlijkse wielerroute door het Groene Hart verreden. ‘De Kneet’, een geboren Amsterdammer, heeft veel voor de Nederlandse wielersport betekend. Start en finish zijn in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Gré Knetemann lost om 8.00 uur het startschot; starten is mogelijk tot 10.00 uur. Er zijn routes van 45, 75, 100 en 150 km. Om doorstroming te bevorderen, wordt in drie groepen gestart.

Na 15 km splitsen de 75, 100 en 150 km. De langste twee afstanden gaan over de ‘Korte Kneet Klim’: ‘t Kopje van Bloemendaal. Jaarlijks verschijnen veel bekende Nederlanders aan de start. Dit jaar steunt de wielertoer de Stichting Kanjers voor Kanjers: een stichting die kleine, lokale projecten voor kinderen organiseert, met name soprt en spel. Iedereen kan op zijn eigen niveau kennismaken met de wielersport: zo zag ‘De Kneet’ het graag. Inschrijven kan nog op zaterdag van 19.00 tot 21.00 uur en zondag van 7.00 tot 10.30 uur op het middenterrein van het Olympisch Stadion; kosten en starttijden: zie website.

Gerrie Kneteman werd geboren in 1951 in Amsterdam. Van 1974 tot 1989 was ‘De Kneet’ beroepswielrenner. Hij won tien etappes in de Tour de France en in 1978 werd hij wereldkampioen. In 1983 kwam hij tijdens de semi-klassieker Dwars door België zwaar ten val. Zijn revalidatie duurde maanden, maar hij kwam weer terug op de fiets, reed nog vier keer de Tour, maar won geen etappes meer. In 2004 overleed hij tijdens een tocht met vrienden op de mountainbike aan een hartstilstand. Hij werd maar 53 jaar oud. Hij was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en de laatste tien jaar van zijn leven bondscoach van de wielerbond KNWU.

Lees ook:Gerrie Knetemann Classic 2012
Lees ook:Zondag 10 september: 12e Gerrie Knetemann Classic
Lees ook:Gerrie Knetemann Classic 2011
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic – zondag 11 september
Lees ook:Gerrie Kneteman Classic 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>