Schuttevaerrace: zeilen, hardlopen en fietsen

Donderdag 14 tot en met zaterdag 16 mei 2009 vindt in Friesland de 27ste editie plaats van de Schuttevaerrace. Het is dé ultieme krachtmeting voor zeilers, hardlopers en fietsers, dat drie dagen en nachten plaatsvindt op het IJsselmeer, de Waddenzee, Harlingen en de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling. Donderdagochtend om 10.15 uur start de race in het Friese Stavoren. Daar rennen de deelnemers naar hun zeiljachten, varen met bemanning, inclusief fietsers en hardlopers (man of vrouw) over het IJsselmeer naar het Kornwerderzand (in de Waddenzee tussen Harlingen en de Afsluitdijk).

Daarna gaat de tocht verder naar Texel, waar de wielrenners op de pedalen stappen voor een tijdrit van 60 km. Zodra zij terug zijn, varen de boten naar Vlieland: daar moeten de hardlopers 20 km afleggen. Daarna gaan de trossen los om op Harlingen af te koersen, waar de fietsers opnieuw aan de slag moeten. Na de fietsroute van 60 km. varen de zeiljachten naar Terschelling voor het tweede hardlooptraject van 12 km. Daarna varen de noten terug via Kornwerderzand naar Hindeloopen: daar moet de laatste honderd meter te voet naar de finish worden afgelegd. In de Waddenzee zijn de laatste tijd een aantal vaargeulen nogal zijn verschoven. Vooral in het donker kan dat gevaarlijk zijn: daarom heeft de organisatie de route over de Waddenzee voor en deel moeten verleggen. De eerste race vond plaats in 1983, op initiatief van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) en weekblad Schuttevaer. Sindsdien vindt het evenement ieder voorjaar plaats.

Lees ook:Schuttevaerrace 2014 – zeilen, hardlopen en fietsen
Lees ook:Schuttevaer race: zeilen, fietsen en lopen
Lees ook:Schuttevaerrace 2010
Lees ook:Friese Havendagen Harlingen
Lees ook:Terschelling heeft tweede veerdienst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>