Stroomstoring Haaksbergen; schaatsmarathon gaat door

De eerste schaatsmarathon op natuurijs werd er niet door getroffen, maar een deel van Haaksbergen wel: Opnieuw is het Twentse stadje getroffen door een stroomstoring, zoals ook al in november 2005 en maart 2007. Een deel van de gemeente Haaksbergen en het buitengebied zat sinds kwart voor twaalf vanochtend zonder stroom. Intussen is het probleem opgelost. Hoe de storing kon ontstaan, wordt nog onderzocht. De eerste schaatsmarathon op natuurijs werd er niet door bedreigd: het gebied rond het park Scholtenhagen, waar de ijsbaan ligt, is niet door de storing getroffen.


De schaatsbond KNSB keurde vanmorgen het ijs goed: de wedstrijdcoördinator stelde de ijsdikte op 4,5 centimeter. Op plaatsen waar de zon kan komen, is het ijs vier centimeter dik, in de schaduw vijf. Dat is dus ruim boven de vereiste drie centimeter: vanavond gaat de schaatsmarathon dan ook door. De organisatie van de marathon zei ‘nergens last van te hebben gehad: de lichten zijn net nog getest en die deden het prima’. De vrouwen starten om kwart over zeven: iets later dan gepland, zodat RTV Oost de wedstrijd live kan uitzenden. De mannen beginnen om vijf over acht.

Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen
Lees ook:Nog geen marathon op natuurijs in Noordlaren en Haaksbergen
Lees ook:Code geel: sneeuw en gladheid, maar ook kans op marathon op natuurijs!
Lees ook:Winter zet door: vorst en sneeuw verwacht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stroomstoring Haaksbergen; schaatsmarathon gaat door

  1. Pingback: Eerste toertocht op natuurijs gaat door | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>