Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

Het Twentse Haaksbergen krijgt voor de derde keer op rij de primeur: de eerste marathon op natuurijs op zondag 28 december. De vrouwen starten om 19.00 uur, de mannen om 20.00 uur. De geasfalteerde skeelerbaan is onder water gezet en het ijs was zaterdagochtend 2,5 centimeter dik. De KNSB keurt om 9.00 uur ‘s morgens het ijs nog eenmaal: de ijslaag moet minimaal drie centimeter dik zijn. De afgelopen dagen waren ijsverenigingen op meer plaatsen in het land druk in de weer om als eerste de vereiste drie centimeter dikte te halen om de eerste marathon te mogen houden.

Vrijdagnacht werd water uitgereden over de baan in Haaksbergen en die van de eeuwige concurrenten in het Drentse Veenoord en het Groningse Noordlaren. Elk jaar strijden zij om de primeur. De ijsvereniging in Noordlaren krijgt de primeur niet: daardoor zagen de recreanten hun kans schoon om daar zaterdag al het natuurijs op te gaan. Zo wordt er op steeds meer plekken in het land al geschaatst. De échte primeur op natuurijs had Vierhouten op de Veluwe: daar werden de eerste rondjes al op zaterdag gereden. Maar Haaksbergen ‘krijgt’ de marathon.

Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen
Lees ook:Woensdagochtend marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Haaksbergen hoopt op eerste marathon op natuurijs
Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

  1. Pingback: Stroomstoring Haaksbergen; schaatsmarathon gaat door | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>