Ben Bril Boksgala in theater Carré

Ooit opende het Concertgebouw haar deuren voor bokswedstrijden: op maandag 13 oktober vindt in het Amsterdamse theater Carré een boksgala plaats: het 2e Ben Bril Memorial Boksgala (2012: klik hier). Alle toppers van Nederland komen in de ring en er staan zeven grote profkampen op het programma, met in de hoofdpartijen Richel Hersesia en Innocent Anyanwu. Kickbokser Rayen Simson moet verstek laten gaan: hij zou uitkomen tegen Najim Ettouhlali. Ze stonden als kickboksers regelmatig tegenover elkaar en zagen het boksen als een nieuwe uitdaging.

 De Fransman Philippe Mendy neemt de plaats van Simson in. Het gala begint om 19.30; de deuren gaan open om 18.45 uur. Verdere info: zie website. Barend (Ben) Bril (1912-2003) was een Nederlands bokser van Joodse afkomst, die op zijn vijftiende voor Nederland uitkwam op de Olympische Spelen 1928 in Amsterdam. In 1935 won hij goud bij de Joodse Wereldspelen. In 1936 weigerde hij deel te nemen aan de Olympische Spelen in Berlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij met zijn gezin naar Bergen-Belsen gedeporteerd. Hij verloor maar liefst 182 familieleden, overleefde met zijn vrouw en zoon de verschrikkingen, maar zijn glansrijke bokscarrière was voorbij. Bril werd scheidsrechter en spreekbuis voor de Nederlandse bokssport. Het Ben Bril Memorial is een eerbetoon aan een markante sportman met een heel zwaar leven.

Lees ook:Ben Bril Boksgala in Carré
Lees ook:Ben Bril Boksgala in Carré
Lees ook:Ben Bril Boksgala 2011 in Carré Amsterdam
Lees ook:Maandag 17 oktober: tiende Ben Bril Memorial Boksgala in Carré
Lees ook:Ben Bril Memorial Boksgala 2014

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ben Bril Boksgala in theater Carré

  1. Frits Nagtegaal

    Is er al een poster voor de Ben Bril Memorial 2010?

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Het gala 2010 vindt 18 oktober plaats. Begin oktober zal ik er een artikel aanwijden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>