Singelloop Utrecht internationaal erkend

Zondag 28 september 2008 staat Utrecht niet alleen in het teken van het jaarlijkse Film Festival, maar ook van de 58e Fortis Singelloop: de oudste stratenloop van Nederland (update 2011: klik hier). De organisatoren willen er  een internationale topwedstrijd van maken. Met het binnenhalen van AMIS-status is een eerste stap gezet. Bij de Associaiton of International Marathon & Distance Races zijn ruim 250 wedstrijden, in 80 landen, ondergebracht. In Nederland horen de Dam tot Damloop en de marathons van Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Enschede daarbij; en nu ook de Singelloop.

De Singelloop is de eerste Nederlandse 10 km-loop die deze erkenning krijgt. De AMIS wil van de 10 km een soort Golden League maken en liet haar oog op  Utrecht vallen. Dit omdat de Singelloop een mooi parcours, een goede organisatie en bereikbaarheid en een rijke historie heeft. In 1925 vond de eerste loop plaats, met 37 deelnemers. Een AMIS bestuurslid meet het parcours op en zal erop toezien ‘dat de lengte van de loop tot op 50 cm nauwkeurig is’, aldus de organisatie. Het parcours loopt over de Utrechtse singels en de Maliebaan en door het Wilhelminapark. Start en finish zijn op de Catharijnesingel. Om 12.00 uur begint de 2km Jeugdloop, om 12.30 uur de 10 km Singelloop en de Bedrijvenloop. De voorinschrijving is gesloten. De 21-jarige Keniaan Sammy Kitwara komt naar Utrecht. Afgelopen weekend was hij de winnaar van de Dam tot Damloop met de beste wereldprestatie op de 10 Engelse mijlen van dit jaar. De Turkse Elvan Abeylegesse won Olympisch zilver in Peking; zij wil in Utrecht een aanval doen op het wereldrecord.

Zie ook ‘Texel Halve Marathon‘, ‘Posbankloop‘ en ‘Achmea Loop Haarlem‘.

Lees ook:Zestigste editie Singelloop Utrecht
Lees ook:Singelloop Utrecht 2009
Lees ook:Singelloop Utrecht 2011
Lees ook:Zilveren Kruis Achmea Loop Haarlem
Lees ook:Posbankloop Velp

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Singelloop Utrecht internationaal erkend

  1. Pingback: Texel Halve Marathon | Eropuit

  2. Pingback: Dam tot Damloop Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>