Marathon op ijs gaat niet door

De eerste marathon op de gloednieuwe vijf kilometer lange kunstijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen op woensdag 9 januari gaat niet door. ‘Het is vooralsnog niet veilig genoeg om die door te laten gaan’, zei een woordvoerder van de schaatsbond KNSB maandag.

Naast de ijsrand ligt een dertig centimeter dikke koelbuis. Die buis kan volgens de schaatsbond te makkelijk leiden tot ongelukken. De KNSB vindt de baan daarom niet veilig: ‘Als je daar met volle vaart tegenaan botst, zijn de gevolgen niet te overzien’, aldus Teun Breedijk, wedstrijdcoördinator van de KNSB.

In de bouwtekening van de baan ligt de buis onder de grond. De eigenaar van FlevOnice, Henk Ketelaar, gaat met de bond bespreken hoe de baan veilig kan worden; misschien is afdekken met schuimrubber afdoende. Het is nog niet bekend of en wanneer de eerste marathon op de nieuwe baan kan plaatsvinden.  

Lees ook:Stroomstoring Haaksbergen; schaatsmarathon gaat door
Lees ook:Veluwemeertocht voorlopig uitgesteld
Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren
Lees ook:Nog geen marathon op natuurijs in Noordlaren en Haaksbergen
Lees ook:Sneeuw spelbreker eerste wedstrijd op natuurijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>