NK sprint in het Thialf Stadion

Zaterdag 5 en zondag 6 januari vinden de AEGON Nederlandse Kampioenschappen Sprint op de Schaats plaats in het Thialf stadion in Heerenveen. De kampioenschappen Allround schaatsen vonden vorig weekend plaats in het Kardinge stadion in Groningen. Dit tot grote teleurstelling van een topschaatser als Sven Kramer, die het een gemiste kans vond: schaatsen in een bomvol Thialf is volgens hem voor schaatsers, publieke en sponsors veel leuker dan in een stadion van tweede garnituur, dat veel minder toeschouwers kan herbergen.

Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 15.00 uur en worden dezelfde afstanden voor zowel de dames als de heren gereden: 500 en 1000 meter, heren 500 en 1000 meter. Alle schaatsers komen dus tweemaal per afstand op het ijs. Kaartjes kosten tien euro. De kassa gaat op beide dagen open om 09.00 uur.

Irene Wüst, die vorig weekend in Groningen allround kampioene werd, start ook op de Nk sprint. Ze wil zich zien te plaatsen voor de WK sprint, later in 2008, net als Marianne Timmer en nieuwkomer Annette Gerritsen. De laatste reed in november in het Canadese Calgary verrassend een nieuw Nederlands record op de 500 meter. Bij de heren lijken drie van de vier tickets voor de WK al vergeven: Erben Wennemars, Jan Bos en Simon Kuipers. Maar niets is zeker: Wennemars klaagt dat hij niet in vorm is en toppers als Mark Tuitert en Björn Nijenhuis zijn er ook nog.  

Lees ook:Schaatsen: EK Allround & Sprint in Thialf Heerenveen – 6 t/m 8 januari
Lees ook:Schaatsen in Thialf: NK Allround & Sprint, vrijdag 20 t/m zondag 22 januari
Lees ook:WK sprint op de schaats in een tjokvol Thialf
Lees ook:NK schaatsen in Groningen
Lees ook:WK Sprint: Thialf helemaal uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>