Nog even schaatsen op natuurijs

Het is oppassen geblazen: bij Zwammerdam zakten maar liefst tien mensen door het ijs en moest de brandweer eraan te pas komen, maar op veel plekken in Nederland kunnen schaatsers zich dit weekend uitleven op natuurijs. Nog heel even, want het weer slaat om: rond de Kerst gaat het miezeren en stijgt het kwik tot ver boven het vriespunt. Dus: wil je schaatsen: zoek rond in je buurt, kijk vooral om je heen of je niet in je eentje het ijs opgaat en of dat ijs wel sterk genoeg is.

Hier en daar vinden wedstrijden en marathons plaats: bijvoorbeeld in Venlo. Daar vindt zondag 23 december op het Zwarte Water een schaatsmarathon plaats voor recreatieve en wedstrijdrijders. De start is om 11.00 uur, inschrijven is mogelijk vanaf 10.00 uur. Er zijn vier categorieën: mannen, vrouwen, beide boven en onder de veertig jaar. Bij voldoende belangstelling komt er ook een aparte kinderwedstrijd.

Lees ook:Schaatsen op natuurijs, nu het nog kan
Lees ook:Koudegolf op komst
Lees ook:Eerste schaatsers op natuurijs
Lees ook:Stroomstoring Haaksbergen; schaatsmarathon gaat door
Lees ook:Zestigste editie Singelloop Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>