Winterfestijn in Eindhoven

Eindhoven, de vijfde stad van het land, is onlangs uitgeroepen tot stad met de beste binnenstad van Zuid Nederland. Van 8 december tot en met 6 januari mag het zichzelf ook nog eens de coolste stad van Nederland noemen. Een overdekte ijsbaan, een ‘snowramp’, het IJssculpturen Festival, een Kerstmarkt en een complete binnenstad omgetoverd tot wintersprookje vormen samen ‘Eindhoven Winterstad 2007 (editie 2012: klik hier).   

Het IJssculpturen Festival is zo langzaamaan een traditie in Nederland en staat voor de derde maal in Eindhoven. Vorig jaar trok de tentoonstelling duizenden bezoekers en ook nu zijn de verwachtingen hooggespannen. Chinese kunstenaars modelleren complete wereldwonderen uit ijs, maar ze maken ook Nederlandse monumenten na. De piramides zijn er te zien, net als de Tai Mahal in India, het Christusbeeld in Rio en een heuse Chinese Muur. Als je tegen een stootje kunt, kun je aan de voorkant naar boven klauteren, om je er aan de andere kant op je achterwerk naar beneden te laten glijden.

 

Het sculpturenfestival is te zien tot 10 februari en pikt op die manier een graantje mee van Carnaval. Dat vindt dit jaar begin februari plaats. ‘Meneer Philips’, de grondlegger van de Eindhovense Philipsfabriek, is bij binnenkomst in de sculpturenhal aan de Keizersgracht de blikvanger. Het is een kopie van het standbeeld, dat op de grote Markt staat. Op dit plein kan iedereen comfortabel beschut tegen weer en wind terecht op een grote overdekte ijsbaan. Op het Catharinaplein staat een grote kerstmarkt en daarnaast een ‘snowramp’ van maar liefst 20 meter. De rest van de binnenstad is in winterse sfeer gehuld; niet alleen de winkels en warenhuizen, maar ook de twee luxueuze overdekte winkelcentra: ‘Heuvelgalerie’ en ‘Piazza Centre’.

Lees ook:Winterparade en WinterWelVaart in Groningen
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht 2010
Lees ook:IJssculpturen Festival Zwolle
Lees ook:Eindhoven Winterstad 2010 biedt sfeer en actie
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>