Vechten om de eerste wedstrijd op natuurijs

Het Friese Nijelamer, in de buurt van Wolvega, heeft gewonnen: daar vindt woensdag 19 december de eerste wedstrijd op natuurijs plaats. Vanaf 13.30 uur kunnen mannen om het hardst schaatsen tijdens een kortebaanwedstrijd. Eigenlijk is het ijs nog niet dik genoeg: dat moet 5 cm zijn, maar de avond ervoor was het nog maar 3 cm. De weersvoorspellingen waren gunstig: daarom besloot de organisatie dat de wedstrijd woensdag doorgaat.

De IJsclub van Haaksbergen is teleurgesteld: de vrijwilligers deden er alles aan om de eerste wedstrijd binnen te halen, net als in januari van dit jaar. Nu dat niet lukt, doen ze het kalmer aan, maar iedereen verwacht dat de schaatsbaan snel voor iedereen zal opengaan. 

Van echte marathons kan op zijn vroegst aan het einde van de week sprake zijn. Dat zeggen de schaatsclubs van Noordlaren en Veenoord, die elkaar iedere keer als het gaat vriezen proberen voor te zijn om de eerste marathon in huis te krijgen. ‘De temperaturen zijn te hoog’,  zegt de voorzitter van IJsvereniging Hondsrug in het Groningse Noordlaren.  

Volgens zijn collega van de IJsclub Veenoord/Nieuw-Amstrdam in Drenthe ‘hangt er teveel bewolking, dus vriest het niet genoeg. Het moet minstens een hele nacht zes graden vriezen.’ Beide verenigingen willen eind deze week de eerste marathon op hun naam krijgen. In Veenoord staan ze naar eigen zeggen ‘op scherp’. http://rtvoost.nl ; www.trouw.nl 

Lees ook:Strijd om eerste marathon op natuurijs barst los
Lees ook:Woensdagochtend marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren
Lees ook:Maandagochtend 18 januari: eerste natuurijsbanen open!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>