Alphen aan den Rijn herdenkt schietpartij in Ridderhof in 2011

Zaterdag 9 april 2011 eindigde een winkeluitje in Alphen aan de Rijn in een bloedbad. Even na twaalven vond in winkelcentrum Ridderhof een schietpartij plaats, op een moment waarop het druk was. Een man liep al schietend rond met een mitrailleur. Er vielen acht doden (waaronder de schutter) en 15 mensen raakten gewond. Nadat de dader zijn slachtoffers had gemaakt, schoot hij zichzelf met een ander wapen door het hoofd.

Vandaag, precies vijf jaar later, wordt het drama herdacht. Om 12.00 uur worden bloemen gelegd bij het monument bij het winkelcentrum, in aanwezigheid van onder meer de burgemeester, een aantal slachtoffers en nabestaanden. Na de herdenking is er een bijeenkomst in kerk De bron. Eerder in de ochtend hielden andere slachtoffers en nabestaanden een eigen herdenking bij het monument: zij achten de politie aansprakelijk en voeren nog processen, omdat er blunders zijn gemaakt bij het afgeven van een wapenvergunning aan de dader.

Lees ook:Herdenking schietpartij Alphen
Lees ook:Herdenking bombardement Bezuidenhout Den Haag
Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Herdenking capitulatie Japan
Lees ook:Maandag 15 augustus: Indië-herdenking in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>