Eurospoor2017: 25e editie – 3-5 november Jaarbeurs Utrecht

Al 25 jaar zijn oprichters Leo en Chitra Hendriksen drijvende kracht achter de Eurospoor trein. Gestart in een klein zaaltje in Zaandam en langzaam uitgegroeid tot een internationaal evenement, waarvoor hobbyisten van heinde en verre naar de Jaarbeurs komen. De naam ‘Eurospoor’ kwam bijna als vanzelf, omdat in 1993 de grenzen open zouden gaan en het derhalve voor buitenlanders makkelijker zou worden om met goederen en modelbanen zonder veel rompslomp de landsgrenzen te passeren (bron: persbericht).
-
Bij de start zouden maar weinigen vermoeden dat Eurospoor zijn reeks tot in station 2017 zou doortrekken, al was de eerste editie al wel op 20.000 vierkante meter oppervlakte (3 voetbalvelden) en was er meteen de samenwerking met de NS: op elk station in Nederland kon je een gecombineerd trein/toegangskaartje voor Eurospoor kopen.
-
Bijna ging dat laatste trouwens niet door, want de NS kon niets aanvangen met het huis-tuin-en-keuken fotomateriaal dat wij als beginnelingen aanleverden voor de NS-promofolder. Er moesten dezelfde dag nog andere foto’s komen, anders zou de samenwerking niet doorgaan. We belden ijlings een vriend, Frans Spaan, die hobbyfotograaf was en hij stelde voor  ’s avonds wat modeltreinfoto’s bij elkaar te zoeken. Maar daar was geen tijd voor, de deadline was 17.30 uur en na hem te hebben overtuigd gebruikte hij die dag zijn lunchpauze om het materiaal te selecteren terwijl wij vanuit Utrecht naar Alkmaar snelden om de foto’s op te halen. Dezelfde dag om half zes lagen er prachtige foto’s bij de stomverbaasde afdeling marketing van de NS op de desk! Een langjarige samenwerking was geboren!
-
Wat is Eurospoor
Eurospoor staat sinds 1993 synoniem voor alles wat met modeltreinen te maken heeft. Volwassenen en kinderen kunnen genieten van 60 van de meest schitterende modelbanen ter wereld, tot in detail nagebouwd. In drie enorme Jaarbeurshallen (20.000 m2) tonen honderden hobbyisten van vele nationaliteiten hun mooiste creaties en daarnaast is er de beroemde modelspoormarkt met ontelbare verkoopkraampjes op modelspoorgebied. Bijna 1 kilometer aan ontelbare stands en verkoopkraampjes met nieuwe en gebruikte modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing. Tienduizenden hobbyisten en dagjesmensen worden er verwacht om te komen kijken naar de modelspoorwegbouwprestaties van – minstens zestig – geselecteerde binnen- en buitenlandse hobbyisten. Op zondag is er gratis entree voor kinderen t/m 11 jaar.
-

Lees ook:Eurospoor 2016 in de Jaarbeurs: vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober
Lees ook:De ‘Helenensiel’ op Eurospoor 2014 in Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Kleinst werkende zaagmachine in model op Eurospoor 2015 in de Jaarbeurs
Lees ook:Modeltreinen op Eurospoor 2008 in Jaarbeurs
Lees ook:Historische chocoladereep op Eurospoor 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>