Arnhem voert strengste beleid van het land tegen oude diesels in

Vanaf 2019 mogen dieselauto’s van voor 2004 Arnhem niet meer in. Daarmee gaat de Rijnstad het strengste beleid van het land op dit gebied voeren. In een aantal andere steden worden diesels van voor 2001 niet meer toegelaten. Er rijden zo’n 800 oudere diesels in Arnhem, volgens berekeningen van de gemeente: een klein aantal, maar goed voor veel vervuiling.

‘De lucht in de binnenstad is te vies’, aldus de wethouder voor mobiliteit. ;Bewoners van de binnenstad leven gemiddeld een jaar korter door slechte lucht.’ Als deze auto’s worden geweerd, scheelt dat ruim 17 procent aan roetdeeltjes en 10 procent minder fijnstof. Die uitstoot kan leiden tot onder meer longkanker en hartproblemen. De gemeente wil de maatregel uiterlijk 1 januari 2019 invoeren. Arnhem heeft sinds de zomer van 2014 al een milieuzone voor vrachtverkeer. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht gelden al beperkingenL door mogen diesels van voor 2001 de stad niet in. In Amsterdam geldt dt vanaf 2018 ook voor brommer en scooters.

Lees ook:Omwonenden stadssnelwegen hangen vuile was voor ingang Tweede Kamer
Lees ook:Milieudefensie trakteert Rotterdammers met gezonde luchtbar
Lees ook:Warme Truiendag 2014
Lees ook:CBS: zware rokers leven gemiddeld 13 jaar korter
Lees ook:Trui aan en kachel lager

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>