Afscheid Eberhard van der Laan: vrijdag in Concertgebouw

Vrijdag 13 oktober kan iedereen in het Amsterdamse Concertgebouw afscheid komen nemen van burgemeester Eberhard van der Laan. Tussen 10.00 en 20.00 uur kan iedereen langs de kist kopen om hem een laatste groet te brengen. Ook ligt er een register voor condoleances. Zaterdag is er een herdenkingsbijeenkomst voor genodigden in het Concertgebouw; daarna volgt een begrafenis in besloten kring.

Van der Laan overleed vorige week donderdag van de gevolgen van longkanker. Maandag begint om 19.30 uur een bijzondere raadsvergadering. Die si openbaar; vanwege de verwachte belangstelling zijn er schermen in de foyer en een andere zaal van het stadhuis geplaatst. Bij de ambtswoning en bij het het stadhuis is een plek ingericht om bloemen neer te leggen. Tot de begrafenis hangen de vlaggen van de gemeentegebouwen halfstok. Ondertekening van het condolenaceregister kan sinds vanochtend op het Stadhuis, bij stadsloketten van de gemeente, het Stadsarchief, het Infocentrum Zuidas en online worden ondertekend.

Lees ook:Amsterdammers in de rij voor afscheid aan Van der Laan
Lees ook:Oproep tot oorverdovend applaus voor Van der Laan
Lees ook:Tv-tip: Herhaling Zomergasten met Eberhard van der Laan
Lees ook:Eberhard van der Laan stopt als burgemeester van Amsterdam
Lees ook:Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>