Volgend jaar krijgen alle kinderen combinatievaccin tegen meningokokken

De laatste twee jaar stijgt het aantal besmettingen met meningokokkken type W: deskundigen hebben minister Schippers geadviseerd alle baby’s van 14 maanden in te enten met een combinatievaccin. Sinds 2002 krijgen baby’s een inenting tegen type C: dat leidde tot veel minder ziektegevallen door dat type bacterie, maar sinds twee jaar is type W in opmars.

Daarom wordt het vaccin aangepast. In de loop van volgend jaar krijgen alle kinderen een combinatievaccin, dat beschermt tegen meningokokken typen A, C, W en Y. De meningokokkebacterie zit bij veel mensen in de neus- en keelholte, zonder dat ze er ziek van worden. Als de bacterie in de bloedbaan of het zenuwstelsel terechtkomt, kan dat leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. Vooral baby’s, tieners en ouderen zijn kwetsbaar.

Lees ook:Gevaarlijke darmbacterie in Brabant
Lees ook:Grootwild kan Q-koorts hebben
Lees ook:Negenmaandenbeurs 2011 in de RAI
Lees ook:Zandplaat moet Houtribdijk verstevigen
Lees ook:Gorilla geboren in Artis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>